dijous, 25 d’agost de 2011

Estat federal? Els partits es treuen les caretes davant la reforma de la constitució

Falta de poc per a que PSOE i PP aprovin la reforma de la constitució espanyola per posar un sostre a la despesa pública sense referèndum al poble. Primera modificació de la constitució des de la seva aprovació el 1978.

2011, cauen les caretes. ICV juntament amb el PNB exigeixen un referèndum i demanen per tant que al PSC el forci amb el seu pes al Congrés i Senat. Ara seria un bon moment on ICV i PSC podrien exercir allò que porten dient vegada rere vegada i inclouen als seus estatuts, l’estat federal. Una aposta que de ben segur tindria bona resposta per part d’ERC i CiU al congrés. Aposto únicament per l’estat propi però vist el moment històric perquè és la primera vegada que es modifica la constitució espanyola aquests partits podrien defensar de veritat una vegada allò que sempre han dit defensar en llurs programes electorals i estatuts. Defensar la constitució de l’estat català federat a l’estat espanyol. Oficialitat del català a la UE. Oficialitat de les seleccions esportives catalanes. Limitació del dèficit fiscal al 2%-2,5%. Referèndum a l’estat federal català per preguntar si la població vol tenir corona reial. Traspàs de totes les competències, trens, ports i aeroports a l’estat federal català. Dret a decidir inclòs dins la reforma de la constitució espanyola, cosa que per tant deixaria oberta la possibilitat de passar l’estat català federat a l’espanyol a estat propi quan el Parlament català volgués fer un referèndum a Catalunya. Aquestes són quatre idees bàsiques de algunes de les propostes entre d’altres que aquests partits “anomenats” federalistes podrien exigir ara mateix. Per tant a partits com ICV podrien fer menys brindis al sol proposant únicament fer un referèndum que limita a Catalunya i ens afecta greument. I partits com el PSC podrien seguir la mateixa línia en comptes de vendre’s totalment al PSOE a canvi de abaixar-se els pantalons  i no defensar allò que porten al seu programa electoral i estatuts que diuen “defensar”.

Finalment, l’única via serà la de la proclamació de l’estat propi des del Parlament de Catalunya. On tots aquests partits que hauran traït Catalunya davant aquesta oportunitat única cauran electoralment davant dels partits que realment defensen allò que porten al seu programa electoral i han demostrat complir. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada