dijous, 4 d’agost de 2011

Un futur, el nostre

Moltes vegades ens pregunten el motiu d’entrar en política sent joves. Les respostes no són senzilles. N’hi ha moltes i de variades.

Ens preocupem pel nostre futur. Una Catalunya abocada a temps difícils per l’economia cada cop més ofegada per l’espoliació fiscal que pateix per la pressió que l’estat espanyol ens obliga a pagar en concepte de solidaritat territorial. A través de molts estudis econòmics de persones de prestigi de casa nostra i de fora a nivell internacional i relacionats amb altes institucions i/o universitats queda demostrat que la independència de Catalunya situaria al futur estat català entre els més rics a nivell europeu donant-nos normalment entre un quart i cinquè lloc. Això suposaria entre moltes d’altres coses la millora de la situació juvenil en el món laboral. Una economia forta i sanejada ens permetria emmirallar-nos a diferents indrets del món com per exemple els Països Baixos i tenir un 5-8% d’atur juvenil, normal comparat amb l’elevat atur juvenil que pateix Catalunya actualment, superior al 40%. I és que la construcció d’un nou estat català no només suposaria la llibertat en tots els sentits anhelada des de fa temps equiparant el català a idioma oficial europeu sinó que els joves tindríem moltes més oportunitats de prosperar professionalment.


Doncs, entrem en política per lluitar per unes llibertats que ens mereixem i per tenir un futur digne per nosaltres, pels que ja hi són, pels que hi van ser i pels que seran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada