divendres, 5 d’agost de 2011

Unitat? Més que mai

El món independentista es troba ara amb més dilemes que mai. El primer la unitat independentista i el segon si presentar-nos o no a les eleccions espanyoles.

Primer veurem el segon dilema. Molts defensen que els catalans no ens hem de presentar a Madrid, diuen que allà no hi tenim res a fer, no s’ha de perdre el temps. Jo penso que si. I tant que no hem de perdre el temps. L’hem d’aprofitar allà. Els espanyols bé que es presenten al Parlament de Catalunya. A Madrid és on es decideix que es fa amb els diners que surten de Catalunya, es decideix com se’ns espolia fiscalment. Crec que no calen més motius per a presentar-nos a les eleccions de l’estat espanyol. A Madrid s’hi ha d’anar amb força independentista per a tractar com cal em problema entre Catalunya i Espanya. S’ha de tenir una veu forta per fer trontollar Madrid. I des d’un altre punt de vista, els mitjans de comunicació  de Catalunya no tracten l’ independentisme o hi passen de puntetes. Si ens fixem bé, entre els mitjans de comunicació espanyols l’ independentisme o inclús els catalanisme són portada, per tant, un aspecte que li manca a l’ independentisme català que és la falta d’informació a través dels mitjans de comunicació més poderosos i que arriben a més població de Catalunya amb els mitjans de comunicació espanyols no passaria. Per tant hem d’esgotar totes les vies democràtiques fins que l’estat català sigui una realitat.

Unitat independentista és el que cal per fer un front ben fort al congrés de Madrid. Després d’unes eleccions al Parlament de Catalunya i municipals hem vist com els partits polítics independentistes no han tingut la confiança per part de la població, una població que segons les enquestes cada cop és més independentista. No s’ha de considerar com a fracàs aquesta situació ja que de tot aprenem. Hi ha dues estratègies, anar separats o anar tots junts. L’estratègia d’anar separats ha estat provada i sense gaire èxit, davant les eleccions a l’estat espanyol tenim una oportunitat d’or per a provar si la unitat independentista és el que faria guanyar la confiança de tota la bossa d’electors independentistes, abans de fer la prova final l’any 2014, data emblemàtica, a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada