dilluns, 31 d’octubre de 2011

Independència i Socialdemocràcia

Un espai on  l’ independentisme polític no han sabut fer forat. Un espai del què aquestes darreres eleccions CiU s’ha alimentat per créixer i tocar gairebé la majoria absoluta, deixant el PSC tocat com mai i ERC amb la pèrdua de la meitat dels seus escons.

Cal veure que quan el PSC ha fet les seves apostes més fermes cap a l’espanyolisme, deixant de banda el catalanisme ha perdut com mai d’aquest electorat, CiU se’n ha sabut aprofitar electoralment. Cal recordar que ERC, a part de ser un partit d’esquerres i republicà és també un partit socialdemòcrata, però que aquests darrers anys ha mostrat un perfil més d’esquerres, alhora que ha intentat aliar-se amb un partit socialdemòcrata, imagino per tal de fer forat dins el seu electorat, estratègia la qual ha fet el resultat contrari. En aquests moments podríem pensar que davant la davallada electoral del PSC i la renovació d’ERC, aquesta podria treure’n profit electoral, i esperem que així sigui, perquè ERC té un altre problema, la CUP. Aquesta formació poc a poc es va menjant tot l’espai electoral d’esquerra on ERC hi tenia presència, només cal veure l’Ajuntament de Girona, on aquestes darreres eleccions municipals ERC ha passat de 4 a 0 regidors, i la CUP de 0 a 3. Per tant, penso que ERC hauria d’aprofitar aquest moment per menjar-se tot l’espai electoral del PSC, i el que CiU ha obtingut davant el desgast del tripartit. Sinó, ERC podria patir un altre desgast ben fort a les eleccions del 2014 si la CUP s’acabés presentant, a part d’un PSC que s’enfortirà perquè el PP serà al govern espanyol i com sempre es produirà aquest efecte rebot d’electorat entre ambdós partits.

Per tant, sigui ERC o un altre formació independentista, han d’apostar fermament per aquest espai ideològic, què pot arribar a ser molt gran i podríem estar parlant d’una trentena d’escons, amb els que a part de cobrir aquest espai serviria per forçar encara més a CiU en el camí a l’autodeterminació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada