diumenge, 23 d’octubre de 2011

La fractura social el dia després de la independència, no existirà


Famosa frase utilitzada per l’espanyolisme i la caverna mediàtica espanyola per donar ales a la por sobre una possible secessió de Catalunya. Frase també utilitzada per partits catalanistes amb por d’anar a pas ferm cap a l’estat propi.

La fractura social no es donarà el dia després de la independència com ens volen fer creure perquè aquesta fractura social, ja existeix avui dia. Cal fer una ullada als cercles socials, i es veu clarament que hi ha grups reduïts de diferent tipus de relacions on únicament parlen castellà o català. Per tant, aquesta fractura social ja existeix a dia d’avui, i la independència no la produirà perquè ja és present al nostre dia a dia social. També, cal destacar que una bona part de la població no té cap problema alhora de relacionar-se amb catalanoparlants o castellanoparlants, per tant la constitució d’un estat propi no crearà un conflicte social entre una massa social, a qui no l’importa la ideologia dels seus companys, ni l’ idioma què fas ús en la seva vida privada. Aquesta massa social és la més gran al nostre país. És l’escola, l’ institut, la universitat, la feina, l’amistat, les relacions de parella, l’esport, i moltes altres activitats socials on tots ens barregem. És doncs, de bojos pensar que el dia després de la independència es produirà una fractura social, perquè la majoria de massa social té uns vincles molt importants que la secessió de Catalunya no trencarà. Perquè el dia després, ni perseguirem als espanyols que visquin a Catalunya, ni prohibirem l’ús del castellà en cap dels àmbits actuals. La premsa i les editorials seguiran editant en aquells idiomes que al cap i a la fi els produeixin més beneficis econòmics, així que no es perseguirà cap llengua.

Per tant, la fractura social no succeirà mai. El dia després, serà igual al dia abans i a l’any anterior. Anirem a classe, anirem a la feina, ens reunirem les amistats, les parelles, i farem vida normal. L’única diferència, serà que amb el pas del temps, tots els ciutadans de Catalunya en sortiran beneficiats. Recuperarem l’espoli fiscal al que estem sotmesos per l’estat espanyol i això repercutirà en la vida en les nostres vides amb un major benestar econòmic . No estarem sotmesos a perdre els nostres diners pagats a través d’impostos en obres faraòniques perdudes a zones de l’estat espanyol on no calien, i podrem millorar la vida dels nostres ciutadans, fent allò que convingui més als ciutadans de l’estat català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada